уч. год.
2018/19
Трудова борса
13.03.2019г.
   


Трудова борса по проект национална EURES мрежа

                            Търсите работа за сезона!
    Посетете организираната от Дирекция Бюро по труда - Бургас специализирана трудова борса.
26.03.2019г. от 10.00ч. в сградата на Културен дом на нефтохимика виж още..


Образователни беседи с участието на бургаски Окръжни съдии и прокурори

   Ученици от осми до дванадесети клас от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" се включиха в тържествата по случай 3ти март - Освобождението на България от османско иго, заедно с класните си ръководители г-жа Ива Миткова - Ангелова, г-н Любомир Георгиев и г-н Никола Биволов. Част от ръководството, в лицето на г-жа Силвия Пехливанова - директор на училището, г-н Николай Димитров - заместник директор по админстративно стопанската дейност и г-жа Димитрина Запрянова - главен учител, също участваха в празничното шествие по централните улици на града до паметника на починалите руски войници при първия руски лазарет в морската градина, в близост до Летния театър.
    Учениците и учителите поднесоха цветя, за да почетат паметта на геройски загиналите руски войници в Руско - турската освободителна война. Преди това представителната група на училището присъства на официалното вдигане на националния трибагреник и отдаването на почести пред сградата на община Бургас.

уч. год.
2018/19
60-годишен юбилей
19.02-28.02.2019г.
   


Образователни беседи с участието на бургаски Окръжни съдии и прокурори

    Във връзка със 60 годишнината на ПГТ"Проф.д-р Асен Златаров", гимназията организира редица от мероприятия, които подчертават възможностите, желанието и ентусиазма на подрастващите.
    Образователните беседи с участието на бургаски Окръжни съдии и прокурори с гимназистите е част от образователната програма"Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие".
     Лекторите провокираха в младите хора гражданско самосъзнание и отговорност към бъдещето. Предстои посещение от учениците на наказателен процес в Окръжен съд-Бургас

60-годишен юбилей ... прочети още ...


Информационна кампания "Ще гласувам за първи път"

            На 28 Февруари 2019, екипът по проекта "Вашият глас за Европа" ни посети, с информационната си кампания "Ще гласувам за първи път".
            Информационната кампания представи пред ученици от 12ти клас, информация относно предстоящите избори за Европейски парламент, като популяризира основните постижения и важната роля, която Европейският парламент играе в демократичния процес на Европейския съюз. Очаква се по-голямата част от учениците от 12-ти клас, до май 2019, да имат навършени 18 години, което ще означава, че те за първи път ще имат възможността и правото да упражнят своя вот.
            Чрез направените презентации и дискусии, екипът на проекта успя да очертае основните постижения на Европейския парламент през последните години, за да се подобри разбирането за важната роля, която той има за нас, като граждани и за нас като част от фирми и други организации.
            Около 40 ученика взеха участия в информационната кампания, като получиха промоционални материали, изработени по проекта и ще имат възможност да използват десетки печатни издания, в новосъздадения "Information EU Stop Shop", който ще се поддържа в рамките на изпълнение на проекта с издания на Европейска тематика.
* Нито Европейската комисия, нито което и да е лице, действащо от нейно име, носят отговорност за начина, по който би могла да бъде използвана съдържащата се тук информация. Тази публикация отразява вижданията на автора и не отразява непременно политиките на Европейската комисия.
уч. год.
2018/19


Кампания "Ден на розовата фланелка"

            39 розови балона с хелий пуснаха в небето учениците на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас на 27.02.2019 г. Толкова са паралелките в гимназията. Някои от учениците и учителите бяха облечени в розово,а други добавиха розов акцент в облеклото си. Учениците подготвиха още плакати под надслов „Не на насилието!“ Инициативата е по решение на Ученическия съвет и във връзка с отбелязване на Световния ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка.“
            Този ден се отбелязва всяка последна сряда на месец февруари. За пръв път „Денят на розовата фланелка“ е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да заявят своята позиция на неприемане на тормоза в училище. При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили деветокласник, който бил облечен с розово поло.
            На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави и днес хиляди училища по целия свят и милиони ученици отбелязват този ден, противопоставяйки се на насилието.

http://bmt-news.com/

уч. год.
2018/19
60-годишен юбилей
15.02.2019г.
   


Гимназията по туризъм постави началото на честванията
по случай своя 60-годишен юбилей

            Днес ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров” постави началото на честванията по случай своя 60-годишен юбилей. Празникът бе открит със слово на г-жа Силвия Пехливанова – директор на училището, която отправи поздрав към всички учители, ученици и гости. Поздравителен адрес за празника беше изпратен от г-н Цанко Иванов – председател на Бургаската търговско-промишлена палата.
1 2 3 4

За контакт с нас

Бургас 8000, бул.„Стефан Стамболов” №53
тел: +359 56 545903
E-mail: pgtburgas19@gmail.com

В мрежата