15
Фев`21

62 години ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров”

   

62 години ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров”


            На 19.02.2021 г. Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ чества своя патронен празник. В училището е създадена организация за традиционно празнично провеждане на разнообразни инициативи в реална и във виртуална среда, които ще се състоят в периода от 19 до 22 февруари 2021г.
            По традиция бе поднесен венец на паметника на проф. д-р Асен Златаров в морската градина. Тази година честта да поднесат венеца имаха ученици от X и XI – тите класове, членуващи в Ученическия съвет на гимназията.
           Нека всички ние следваме мъдрите слова на Асен Златаров: „Любов към труда, любов към истината и любов към народа!”.Празнична програма по случай патронния празник на ПГТ - Бургас
„От трапезата започва възпитанието“, р-л Анна Тодорова

„По следите на историята – разкази в снимки“, р-л Ива Миткова-Ангелова

„Любов в рими“,
р-л Магдалена
Шипковенска

„Биологията - интересна и достъпна“, р-л Радостина Костова

„Вдъхновение с четка и перо“, р-л Румяна Желязкова

Състезание по професии - Кетъринг, г-жа Светла Тодорова

„Хотелиерство по време на ОРЕС“, р-ли Христина Гоцева, Соня Динева

Познаваме ли нормите на българския книжовен език? р-л Женя Гюлева


Викторина "Аз и парите",
р-л Мария Тонева

"Храната - технология, здраве и удоволствие",
р-л Илияна Илиева

Викторина „Калейдоскоп на професиите“",
р-л Eoжени Иванова


            По традиция ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза своя патронен празник и с провеждане на състезания по професии в три категории. „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и „Най-добър млад сервитьор“. В състезанието взеха участие 23-ма ученици от XI и XII класове от различни специалности.
           След оспорваното съревнование, професионалното жури в състав: Цветомир Кръстев-зам.-главен готвач в ресторант „Хепи“, Дарина Петрова-управител в ресторант „Хепи“, Яни Желязков-мениджър на “Сол Несебър Палас“, Катя Рихтер-преподавател в Колежа по туризъм, инж. Валентина Янева-главен учител в гимназията и инж. Донка Калудова пенсиониран учител в ПГТ критично, но обективно излъчиха победителите в състезателните категории.
           В категория „Най-добър млад готвач“ призът заслужено спечели Лъчезар Николов от XIIВ клас с ръководител Ганка Ангелова. С второто място беше удостоен Иван Йовков от XIIВ клас ръководител Ганка Ангелова, а третото място зае Диана Благанова от XIГ клас с ръководител инж. Светла Тодорова.
           В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ първото място не успя да достигне никой от участниците в надпреварата. На второ място се класираха две ученички- Габриела Георгиева от XIЕ клас с ръководител инж. Петя Желязкова и Румяна Комитова от XIД клас с ръководител инж. Мирослава Павлова. Третото място достойно зае Петър Дамянов от XIIЕ клас с ръководител инж. Снежана Димитрова.
           Призът за „Най-добър млад сервитьор“ за 2021 година грабна Мартин Стоев от XIIВ клас с ръководител Анна Тодорова, второто място е за Калина Пеева от XIIВ клас с ръководител инж. Ивайло Минчев, а третото признание е за Никол Русева от XIIВ клас с ръководител Анна Тодорова.
           Журито остана впечатлено от представянето на състезателите и от нивото на професионалното им обучение.            На финала класираните ученици и техните ръководители, както и всички участници получиха своите награди, грамоти и признание лично от инж. Фотинка Въргова-директор на ПГТ.

        

        

За контакт с нас

Бургас 8000, бул.„Стефан Стамболов” №53
тел: +359 56 545903
E-mail: pgtburgas19@gmail.com

В мрежата